torstai 7. joulukuuta 2017

Marraskuun nauruja

Tänä vuonna hoidin marraskuun pimeydestä aiheutuvaa apatiaa stand upilla. Erityisesti brittiläinen nauruterapia vetoaa, joten lähdin innolla katsomaan Daniel Slossin keikkaa Gloriaan. Paikan päällä kävi ilmi, ettei tämä ollut ensimmäinen Helsingin käynti. Jotenkin olen onnistunut ohittamaan aiemmat keikat. Kerrankin kaipaisin lisää mainostusta! Sloss ei ehkä kuulu suurimpiin suosikkeihini, mutta hän on kuitenkin taitava koomikko, joka nauratti kokonaisen tunnin. Esitys oli rakennettu Slossin oletetun sosiopatian ympärille ja paljon hän saikin aiheesta irti. Minä taas sain paljon irti koomikon skottiaksentista… Pidin myös tavasta, jolla hän otti yleisön osaksi esitystä eikä mennyt sieltä missä aita matalin on. Eräässä haastattelussa Sloss sanoi pyrkivänsä kehittymään paitsi koomikkona, myös ihmisenä. Hänellä olikin esityksessään onnistunut ajankohtainen pätkä ahdistelusta. Alla klippi Conanista.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/NwvlBAmoMmA" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Slossin tavoin on minulta mennyt ohi myös Manalan englanninkielisen komedian illat. Nick Cody oli minulle tuntematon nimi, kunnes kuuntelin hänen haastattelunsa samasta podcastista, johon Slossin kohdalla viittasin. Australialainen on kiertänyt Eurooppaa pohjois-irlantilaisen Micky Bartlettin kanssa. Olen ollut siinä uskossa, ettei Suomessa juuri koskaan esiinny ulkomaisia koomikoita, mutta en ole tainnut seurata oikeita tiedotuskanavia. Tämäkin ilta oli hauska, joskin ehkä perinteisemmin aihein tai ainakin käsittelytavoin. Bartlett yhdisteli asioita yllättävästi ja oivaltavasti. Cody taas on rennon itseluottamuksen perikuva. Hän hauskuuttaa tarinoilla omasta elämästään. Eikä turvaudu liian usein tylsiin yleistyksiin esimerkiksi sukupuolen suhteen. Bottan kolmannen kerroksen tila on pieni ja se oli myös melko täynnä. Toimi mainiosti stand upille. Seuraavan illan päivämäärää en kuitenkaan löytänyt, toivottavasti ne vielä jatkuvat!

Marraskuuhun mahtui myös kolmas komediailta. Tällä kertaa vuorossa oli suomalainen stand up Kivistön Solmussa. Esiintyjiä oli todella paljon ja ilta jatkuikin tuntikausia. Viimeiseksi esiintyi yllättäen kuitenkin Ali Jahangiri, joten pitihän ilta loppuun asti katsoa. Arki-iltana kesto tuntui kuitenkin liian pitkältä. Esiintyjiin mahtui aloittelijoita ja varmaankin uuden materiaalin testaajia. Mukana oli esimerkiksi hurrikaanin vauhtia vitsistä toiseen edennyt suomenruotsalainen, heavy metal poweria kynttilän sammutukseen käyttänyt japanilainen ja mainio yhden virkkeen vitsejä laukonut illan järjestäjä (muistaakseni). Esiintyjien nimiä ei löytynyt netistä eikä niitä enää muista, pahoittelut tästä. Nautin kovasti illasta, vaikka kaikki esiintyjät eivät tasaisesti naurattaneetkaan. Oli kuitenkin ilo seurata epävarmempiakin esiintyjiä. On se vaan upeaa, että joku uskaltaa kiivetä sinne lavalle muita naurattamaan. Seuraava stand up -ilta on 13.12. Viimeksi Solmu oli aivan täynnä, joten kannattaa saapua hyvissä ajoin.


Tässä vielä linkki Comedian’s Comedianin nettisivuille. Kyseisestä podcastista löytyvät siis sekä Slossin että Codyn haastattelut (jaksot 152 ja 214). Kuunteleminen onnistuu ainakin iTunesin ja Spotifyn kautta. Mikäli komedian luominen, koomikon työ tai usein haastatteluissa esiin pulpahtavat mielenterveyteen liittyvät asiat kiinnostavat, tämä podcast on kuuntelemisen arvoinen. Varoituksen sana on kuitenkin paikallaan: aiheuttaa riippuvuutta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti