perjantai 15. joulukuuta 2017

Joulun kirjoja


Joulun tärkeimmät valinnat liittyvät juustoihin, suklaaseen ja kirjoihin. Juustojen osalta perinteenä on käydä jollakin erinomaisella juustotiskillä maistelemassa ja valitsemassa huolellisesti liian suuri määrä erilaisia juustonkantteja. Suklaata taas täytyy varata sekä massana että laatuna. Kirjojen suhteen ei jouluperinteitä ole syntynyt.Tänä jouluna aion kuitenkin toteuttaa aavistuksen mahdollisesti toimivasta jouluperinteestä. Hain kirjastosta joululukemiseksi Connie Willisin Tuomiopäivän kirjan. Siinä aikamatkaaja joutuu vahingossa ruton vaivaamalle vuosisadalle. Kirja kertoo hänen selviytymistaistelustaan kylässä, jota rutto uhkaa. Historiallisesti katsoen kirja on ilmeisesti puuta ja rehua, mutta jotakin kaunista ja toiveikasta ja jouluisen viatonta siinä on. Olen lukenut kirjan kahdesti ja molemmilla kerroilla ajatellut sen sopivan jouluun. Tänä vuonna testaan tämän aavistuksen. Toinen joulukirja on dekkari, P.D. Jamesin kirjoja en ole aikoihin lukenut.


Kolmas joulukirja on yllätys. Kirjastostani löytyi pöydällinen kauniisti paketoituja tietokirjoja. Niiden aiheista näkyy vain vihjaus paketin päällä. En ole vielä osannut päättää avaanko paketin vasta aattona vai tyydytänkö uteliaisuuteni ennen sitä.


Viimeiset joulukirjaehdokkaat saapuivat juuri postissa. Diana Wynne Jonesin runsaassa tuotannossa riittää lukemattomia kirjoja. Nyt vain pitäisi päättää haluanko tarttua Neil Gaimaninkin ylistämään klassikkoon Dogsbody vai matkaanko kuitenkin Chrestomancin maailmaan The Pinhoe Eggin mukana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti