maanantai 23. toukokuuta 2016

Sunnuntaikävely Sipoonkorvessa

Sipoonkorpi on pienen pieni kansallispuisto, johon pääsee bussilla ihan yhtä helposti kuin Nuuksioon. Vanhasta kalkkilouhoksesta nimensä saaneen reitin alkuun vei vieläpä samankaltainen hiekkatie. 35 minuuttia Helsingin keskustasta linjalla 717A ja olin jo melkein perillä. Sipoonkorven reitit ovat toki Nuuksiota paljon lyhyempiä (pisin viitisen kilometriä) eikä luonto ole niin monipuolista. Leppoisan sunnuntairetken puiston eteläosassa sai kuitenkin aikaan.

Matkalla polun alkuun pelästytin jäniksen. Se pyöri tienvieren hiekkatörmää pallona alas ja pinkaisi sitten pölypilven keskeltä takaisin metsään. Käki kukkui ja aamunkostean hiekkatien tuoksu toi mieleen lapsuuden. Polku vei metsän varjoon. Se ohitti uurteisia kallioita, joista on joskus louhittu kalkkia. Högbergetille, reitin korkeimmalle kohdalle, päästessä oli jo kuuma.


Kalkkiruukinpolkua kunnostetaan.
Osin todella leveä ja  hyväkuntoinen sorapolku
vaihtui välillä vaikeakulkuisiin nousuihin.
Korkealta kalliolta näkyi pitkälle. Syksyllä, ilman lehvästöä, näky on varmasti upea. Luotan luontoon.fi:n arvioon siitä, että sieltä näkemäni nosturi sijaitsee Vuosaaren satamassa. Ilmansuuntakin saattoi mahdollisesti olla oikea…

Joku laitoskin sieltä näkyi.
Högbergetiltä en löytänyt enää polkua. Puihin oli kiinnitetty punaisia metsähallituksen
nauhoja ja arvelin niiden johtavan ainakin jonnekin. Eivät tietysti johtaneet sinne minne halusin. Onneksi vastaan tuli sunnuntaisuunnistajajoukkio, joka vakuutti että olen melkein pelastettu. Loput retkestä menikin sitten maantietä pitkin. Alueen maaseutu oli kuitenkin alkukesän loistossaan melkeinpä kauniimpaa kuin ajoittain korpinen metsä.


Huippu se on pienempikin huippu.
Blogia nimetessäni ajattelin kirjaavani ylös paitsi lukukokemukset myös reissut. Aloitin syksyllä kuitenkin blogin ohella kolme muuta uutta harrastusta ja talven reissusaldoksi on kertynyt pyöreät nolla. Gradukaan ei kumma kyllä tämän talven kuluessa valmistunut. Nyt on kuitenkin kesä ja reissunteon helppous tarkoittaa toivottavasti lisää rinkka-aiheisia kirjoituksia. Tässä on kesän ensimmäinen pieni retkikertomus.

4 kommenttia:

 1. Kauniit näkymät! Erityisesti tykkään kivikasasta :) Jostain syystä olen varsin ihastunut kiviläjiin ja kiviin.

  VastaaPoista
 2. Noissa huipuissa vaan on sitä jotakin :) Tuosta kivikasasta tulee kyllä sellainen olo, että on saavuttanut jotakin. Vaikka vähän pienempi mäki olikin kyseessä.

  VastaaPoista
 3. Huipuilla on tilaa hengittää ja iloita omasta saavutuksesta sekä niiltä näkee kauas. Dag Hammarskjöldin sanoin:"Never measure the height of a mountain until you have reached the top. Then you will see how low it was." Pätee yleisemminkin elämässä. Hauska nimi blogillasi, ei kuin rinkka pykälään ja menoksi:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Kesällä tuleekin taas enemmän retkeiltyä, ehkä myös kiivettyä niitä etukäteen turhankin korkeilta näyttäviä kukkuloita.

   Poista