torstai 12. toukokuuta 2016

Fiona Staples & Brian K. Vaughan: Saga

Löysin Sagan Guardianin nykysarjakuvaa käsittelevästä artikkelista. Ilokseni se ja moni muu artikkelin listaamista sarjoista löytyi kirjastosta. Lisäksi olen päätynyt viime aikoina usein Rikhardinkadun kirjastoon. Kerran istahdin siellä erään toisessa kerroksessa olevan pöydän ääreen. Opiskelu ei kauaa jaksanut kiinnostaa, kun huomasin viereisten hyllyjen notkuvan sarjakuvia, joista suurimmasta osasta en ollut koskaan kuullutkaan. Näitä siis jatkossa lisää.
Sagassa liikutaan maailmassa, jossa kaksi kansaa on sotkenut koko universumin keskinäiseen sotaansa. Käsittämätön tapahtuu ja planeetan asukas rakastuu kuun asukkiin. He tapaavat vankileirillä. Alanalla on siivet ja Markolla sarvet. Suhde on uhka sodan molemmille osapuolille ja kohta parilla on perässään molempien palkkamurhaajat.  Kertojan ääni kuuluu Hazelille, Alanan ja Markon tyttärelle. Lukijalle on ihan lohdullista tietää, että pikkuinen ehtii ainakin tarpeeksi vanhaksi kertoakseen vanhempiensa tarinaa. Kovin todennäköiseltä se ei vauhdikkaan kertomuksen edetessä tunnu.
Saga on ennen kaikkea viihdyttävä. Vakavat teemat soljuvat seikkailun lomassa. Albumin piirrosjälki on kaunista mutta yllätyksetöntä. Hotkaisin nämä ensimmäiset kolme osaa kuitenkin hetkessä ja haluan jo tietää mitä seuraavaksi tapahtuu Hazelin haamulastenhoitajalle ja Markon hurjalle taistelijaäidille.  


Fiona Staples & Brian K. Vaughan: Saga 1-3 (Image Comics, 2012, 2013, 2014)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti