lauantai 19. elokuuta 2017

Lukumaraton 19.8.


Osallistuin kesän ensimmäiseen lukumaratoniin ja intoilin silloin kesäisestä säästä, joka mahdollisti lukemisen parvekkeella auringon lämmössä. Tähän Oksan hyllyltä -blogin järjestämään lukumaratoniin osallistutaan sateisessa säässä ja uutisia pitää tarkkailla apeana silloin tällöin, jotta saa uusimmat päivitykset Turun surullisiin tapahtumiin. Lukeminen saa tietysti ajatukset tehokkaasti muualle ja kirjastosta kerrytetyllä sarjakuvapinolla tämän pitäisi onnistua vielä melko helposti. Jos sarjakuvat loppuvat, huojuu niiden takana vielä kirjapino. Maratonvalikoimasta löytyvät esimerkiksi seuraavat:

Eeva Meltio: Pedot
Brian K. Vaughan ja Fiona Staples: Saga osa 5
Alan Moore ja Kevin O'Reill: Kerrassaan merkillisten herrasmiesten liiga
Neil Gaiman: The Books of Magic
Roxane Gay: Bad Feminist
Takeshi Kaiko: Kesän pimeys
Siri Pettersen: Mahti

Aloitan maratonin kello 15.

Eeva Meltion Pedot imaisi mukaansa ja tämän sarjakuvan myötä sivuja kertyi heti alkuun 85. Meltion pyöreä piirrosjälki sopii pieniin tarinoihin, joiden fantastiset elementit eivät poista harmaan elämän tylppää julmuutta. Siri Pettersonin trilogian päättävää Mahtia aloitin 104 sivun verran ja Jorge Luis Borgesin kuvitteellisiin olentoihin tutustuin 15 sivun verran. Jälkimmäinen on katalogi erilaisista myyttisistä olennoista ja muutaman esittelyn jälkeen olennot alkavat jo sekoittua keskenään. Borgesia lukiessa tuntuu siltä, että toden ja epätoden rajat alkavat häilyä jo itse lukemisen seurauksena. Hämmentävää.

Keskiyöllä luettuna on lisää sarjakuvaa. Neil Gaimanin ja John Boltonin Harlequin Valentine on tulkinta harlekiinin/ilveilijän hahmosta. Pidän Gaimanin tekeleissä muutenkin tarinoiden uudelleenkertomisesta. Gaiman harvoin tyytyy vain toistamaan myyttiä, hän tapaa venyttää sitä. 37 sivua. Aloittelin myös Kerrassaan merkillisten herrasmiesten liigaa. Tässä albumissa, kuten Pedoissa, ei ole merkittynä sivunumeroita. Luulisin laskeneeni oikein lukeman 100 sivua. Nyt on aika vetäytyä yöpuulle, kerrassaan merkillisten herrasmiesten seurassa.

10:00 sunnuntaina

Päätin seikkailuni herrasmiesten kanssa jo illalla (heistä oli iloa vielä 49 sivun verran). Aamukahviseuraa sain Hirkasta, 51 sivun verran. Aloittelin myös Kesän pimeyttä, 45 sivua. Niillä japanilainen nainen ja mies tapaavat jossakin päin Eurooppaa kymmenen vuoden eron jälkeen. Kiintymys on jäljellä, mutta kaiken syömisen, juomisen ja rakastelun takana tuntuu häämöttävän jotakin synkkää ja epätoivoista. Kiinnostavaa nähdä, mihin tämä kirja päätyy.

15:00

Se siitä. Olipa taas mukavaa, kun oli hyvä tekosyy käyttää kokonainen vuorokausi lukemiseen. Tänään luin vielä Roxane Gayn Bad Feministiä, josta olen jo aiemmin lukenut joitakin esseitä englanniksi. Päädyin nyt lukemaan samoja tekstejä suomennoksesta ja ne sykähdyttivät näin toisellakin kertaa. Päätin maratonin helpompaan lukemiseen eli jatkoin Mahtia. Yhteensä luin 781 sivua, joista sarjakuvaa 286 sivullista. Sarjakuvien lisäksi Pettersenin Mahti on helppolukuinen ja sikäli erinomaista maratonmateriaalia. Loppuun en ehtinyt muita kuin sarjakuvat, mutta kaikki aloitetut kirjat ovat niin kiinnostavia, että ne tulevat varmasti pian luetuiksi.

Kiitos vielä Oksan hyllyltä -blogiin järjestelyistä!

6 kommenttia:

 1. Mukavaa, että olet löytänyt sarjakuvia maratonlukemiseksi. Niitä ei kovin paljon tällä kertaa olekaan näkynyt maratonpostauksissa. Minulla keikkuu pinossa yksi Valerian-albumi, sen pariin ehkä illan viimeisinä tunteina... lukemisen iloa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin! Sarjakuvat ovatkin juuri hyvää lukemista näin iltamyöhällä :)

   Poista
 2. Kivaa maratonia! Ainakin sulla on mielenkiintoisen näköinen pino mistä valita:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, vielä reilu tunti jäljellä! Kun osaisi vaan valita mihin sen vielä käyttää... :)

   Poista
 3. Kiva kuulla, että maraton onnistui näin mukavasti. Pettersonin sarjan pariin minunkin pitäisi palata... ensimmäisen osan olen lukenut, mutta kovastihan jatko-osatkin ovat kehuja keränneet. Kiitos sinulle osallistumisesta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taisin valita oikeat kirjat oikeaan hetkeen. En ole aivan varauksetta ihastunut Korpinkehät-trilogiaan kokonaisuudessaan, mutta kyllä nuo jatko-osat pärjäävät vertailussa ensimmäiselle!

   Poista