lauantai 18. kesäkuuta 2016

Nollaus Nuuksiossa


Korpinkierroksen varrelta löytyi iltapalalle
sopiva näkymä laskevaan aurinkoon.
Kun ensimmäinen kesäloman pätkä alkoi, halusin tyhjentää päästäni työhön ja talven kiireeseen liittyvät tuntemukset. Olin suunnitellut tulevalle viikolle niin paljon tekemistä, että halusin ensin vain rauhoittua. Suuntasin heti työpäivän päätyttyä Nuuksioon ja telttailin samalla ensimmäisen kerran yksin.

Esiin kuluneita juurakoita
Haukankierroksen varrella.

Päivämatka jäi lyhyeksi, sillä saavuin kansallispuistoon vasta illalla. Kävelin Haltialta Haukkalammelle ja vielä vähän matkaa Korpinkierrosta edestakaisin. Palasin kuitenkin Mustalammelle yöksi, Haukkalammen parkkipaikkojen läheisyyteen. Seuraavan päivänä saisin retkeilyseuraa. Parin tunnin talsimisen jälkeen väsytti mukavasti. Unta kuitenkin häiritsi kylmyys ja ilmeisesti Haukanholman telttailualueelle pesiytynyt nuorisoparvi, joka piti kiitettävää melua aina aamuyöhön saakka.

Trangia täytyi pakata mukaan
ihan vain aamukahvin vuoksi.
Aamukahvittelu aurinkoisella kalliolla lammen tummaa pintaa katsellen vei viimeisetkin ajatukset mistään muusta kuin kiven ikuisesta tunnusta ja tavoite oli näin saavutettu. Yksin telttailu ei tuntunut erityisen jännittävältä, Nuuksiossa kun oli kauniina perjantai-iltana liikkeellä moni muukin. Myös Mustalammella yöpyi useampi telttailija. 


Nuuksioon pääsee Helsingin keskustasta noin 1,5 tunnissa Espoon keskuksen kautta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti