sunnuntai 18. syyskuuta 2016

Liebster Award
Sain There’s no such thing as too many books –blogin Minnalta tunnustuksen ja haasteen vastailla kysymyksiin. Kiitos tunnustuksesta ja hauskoista kysymyksistä!

Haasteen säännöt 

Kiitä palkinnon antajaa ja linkkaa hänen bloginsa postaukseesi.
Laita palkinto esille blogiisi.
Vastaa palkinnon antajan esittämään 11 kysymykseen.
Nimeä 5-11 blogia, jotka mielestäsi ansaitsevat palkinnon ja joilla on alle 200 lukijaa.
Laadi 11 kysymystä, joihin palkitsemasi bloggaajat puolestaan vastaavat.
Lisää palkinnon säännöt postaukseen.
Ilmoita palkitsemillesi bloggaajille palkinnosta ja linkkaa oma postauksesi heille, jotta he tietävät mistä on kyse.

Lempikirjagenresi ja miksi? Entä mitä kirjallisuussuuntausta välttelet?

Määrällisesti taidan lukea eniten fantasiaa ja nykyään myös scifiä. Ne tarjoavat vauhdikkaita tarinoita, kiinnostavia ajatusleikkejä ja retkiä muihin maailmoihin. Spefin puolelta löytyvät niin parhaat hyvän mielen kirjat (vaikkapa Diana Wynne Jonesit) kuin oudoimmat outoudetkin (luen parhaillaan Stanisław Lemin Solarista). Kauhua ja viihdettä välttelen, vaikka olenkin bongannut kirjaston viihdehyllystä kirjoja, joista olen pitänyt, kuten Katherine Pancolin Mimmit –sarjan.

Mitä syksyn uutuusteoksia odotat eniten?

Täytyy myöntää, että vasta tämän kysymyksen myötä tutustuin syysuutuuksiin. Pikaisella selailulla löytyi lukulistalle Hannele Mikaela Taivassalon In Transit, Hanna Morren Tuonen tahto ja Pekka Hiltusen Onni, jonka lukemiseen kannustavat muutamat siitä jo kirjoitetut bloggauksetkin.
Mitä ei kirja-aiheisia blogeja seuraat säännöllisesti?

Ainakin tätä sekalaista kokoelmaa: Asikaine, Ruskeat tytöt, Suvi sur le vif, Kulinaarimurula

Kuten näkyy, eivät nämä ole valikoituneet aiheen mukaan, vaan olen käynyt ja kiinnostunut/ihastunut. Lisäksi seuraan muutamaa patikka-aiheista blogia, kuten: Jalkaisin ja Seita

Mitä lehtiä luet?

Luen todella vähän lehtiä. Tilasin pitkään Mondoa, mutta lopulta sekin alkoi tylsistyttämään. Ostan silloin tällöin Imagen tai jonkun edullisemman naistenlehden (auts tuota nimeä) matkalle mukaan. Ainoa lehti, josta olen pitkään aikaan innostunut, on Economistin jonkinlainen kevyt liite Intelligent life, joka on joskus tarttunut mukaan lentokentältä. Kotiin tulee opiskelualaan liittyviä lehtiä, jotka yleensä päätyvät pinoiksi hyllyyn odottamaan sitä mystistä parempaa aikaa.
Kuunteletko äänikirjoja ja jos kuuntelet, millaisissa tilanteissa?

En ole vielä koskaan tarttunut äänikirjaan. Tämä johtunee siitä, että henkilökohtainen paranoia estää kuulokkeiden päässä pitämisen julkisilla paikoilla. Ties mikä katujyrä ajaa muuten päälle (ja voihan tuolla kaikenlaisia spefihirviöitäkin vaania). Podejakaan en ole viime aikoina kuunnellut, vaikka jossakin vaiheessa asetuin työmatkalla näköalapaikalle bussin takapenkille. Siellä uskalsi kuunnella brittiläisen visailuohjelma QI:n taustajoukkojen mainiota There’s no such thing as a fishiä.

Onko sinulla muita kulttuuriharrastuksia kirjojen lisäksi, kuten elokuvissa käynti tai konsertit? Suosituksia?

Kuvittelen aina olevani kulttuurin harrastaja, kunnes alan ynnäämään edes vuodessa koettuja kulttuuritapahtumia. Tälle vuodelle on kuitenkin kertynyt peräti kolme tanssiesitystä. Johtunee uudesta tanssiharrastuksesta. Vahva suositus Tero Saarinen Companyn Could you take some of my weight…? & MESH –teoksille, joita esitetään lokakuussa Alminsalissa.

Teatterikäyntien ja keikkojen/konserttien vähäisyys (olemattomuus) alkaa kyllä lähennellä jo noloa. Asetankin tavoitteen. Kaksi teatterikäyntiä/konserttia/keikkaa vielä syksyn aikana. Raportointi blogiin.

Näyttelyissä olen käynyt ahkerammin. Tallinnan Kumu, Tukholman Fotografiska, Ateneum ja Valokuvataiteen museo ovat tavallisesti aina käymisen arvoisia.

Ai mutta kävinhän toki katsomassa Star Warsin alkuvuodesta...
Minkä suositun kirjailijan teoksia et halua lukea?

Mieleen ei tule mitään sellaista kirjailijaa, jonka teoksia nimenomaisesti en haluaisi lukea. On kuitenkin aika epätodennäköistä, että tarttuisin vaikkapa Stephen Kingin, John Irvingin, Stephanie Meyerin tai Jari Tervon kirjaan.

Millaista musiikkia kuuntelet lukiessasi, vai luetko ennemmin hiljaisuudessa?

Joskus taustalla on hyvin hiljaisella radio tai jazz. Nautin musiikista melko kehollisesti, eikä se oikein sovi paikallaan tapahtuvaan lukemiseen.
Bloggaatko kaikista lukemistasi kirjoista ja jos et, miksi?

Kirjoitan lähes kaikista kirjoista. Yleensä keskeytän surutta sellaisen teoksen, joka ei sillä hetkellä iske. Joskus tulee kuitenkin luettua jotakin, josta ei vain keksi mitään sanottavaa. Viimeisimpänä luin erään teoksen isoäitini suosituksesta. Kahlasin sen loppuun, jotta voisimme jutella kirjasta. Lukukokemus oli kuitenkin niin mitäänsanomaton, ettei kirjasta ollut mitään kirjoitettavaa.

Paras kesämuistosi tältä vuodelta?

Kesällähän näitä aina kertyy. Vaellukselta mieleen jäi monta hienoa hetkeä. Voin tuntea vieläkin helteen, jossa nainen uurasti aitoja niityilleen italialaista iskelmää matkaradiosta kuunnellen. Toisaalla taas uimme ystävän kanssa kesäyössä tyynessä järvessä, jonka pinnalla usva hiljakseen kohosi.

Mikä kirja sinulla on juuri nyt kesken ja mitkä ovat vaikutelmasi siitä tällä hetkellä?

Yöpöydällä on Alan Bradleyn Kuolema ei ole lasten leikkiä. Luen sitä hiljakseen ja vaikka siitä pidänkin, ei se nyt varsinaisesti ole mukaansa kaapannut.


Usvajärvi ja ainoa kuva, joka mitenkään liittyy asiaan.

Tämä Liebster Award on kierrellyt blogeja jo pitkään, mutta onnistuin muutaman blogin vielä löytämään, joissa siihen ei ole vastattu. Postauksen lopussa siis vielä joitakin kysymyksiä ja tunnustus muutamaan kivaan blogiin.

Omat kysymykseni tunnustuksen saajille:
Onko sinulla kirjoja, joihin palaat aina uudelleen ja uudelleen?
Mihin jossakin kirjassa kuvattuun paikkaan haluaisit matkustaa?
Missä asuisit, jos kurjia realiteetteja ei tarvitsisi ottaa huomioon?
Minkä väriseen peittoon mieluimmin kietoutuisit kylmänä syysiltana kirjoja lukemaan?
Millä perusteella valitset kirjan luettavaksi?
Minkä taulun haluaisit napata museosta mukaasi?
Mitä odotat talvelta?
Miltä kirjailijalta erityisesti toivoisit uutta teosta?
Pelaatko pelejä (lautapelejä, kännykkäpelejä, konsolipelejä…), mitä?
Onko sinulla vielä CD- tai DVD-kokoelma?
Onko sinulla kirjallista ikuisuusprojektia?

Tunnustus menee seuraaville blogeille:

Kirjakirppu

2 kommenttia:

  1. Kiitos tunnustuksesta/haasteesta <3 Ja kiva tutustua blogiisi, tulin nyt ensimmäistä kertaa käymään!

    VastaaPoista