lauantai 13. elokuuta 2016

Tour du Mont Blanc – tai kuinka opin, että vuoret ovat isoja


Kesälomareissu suuntautui tänä vuonna alpeille. Tavoitteena oli kiertää Mont Blanc ja sitä ympäröivää huippumassiivia kiertävä noin 160 kilometrin reitti, joka kulkee niin Ranskan, Italian kuin Sveitsinkin puolella. Aikaa oli varattu melkein kaksi viikkoa, vaikka tavoitteena olikin ehtiä muutamaksi päiväksi lepäilemään Ranskan puolelle. Reitti kierrettiin lopulta kahdeksassa päivässä. Nopeaa kulkua edesauttoi varmasti se, että pysyttelimme perusreitillä ja välttelimme vaikeampia reittivaihtoehtoja.

Lähdin matkaan melko huolettomasti. Kyseessä on kuitenkin vaellusreitti, eikä sillä tarvitse kiipeilyvarustusta tai kokemusta. Sitä en kuitenkaan ottanut huomioon, että vuorenrinteen kipuaminen on melkoisesti rankempaa kuin peruslenkkeily tai lyhyiden seinien kiipeily sisätiloissa. Varsinkin, kun selässä on painava rinkka. Vasta viidennestä vaelluspäivästä alkaen tuntui kipuaminen kohtuullisen hyvältä, eikä ollut enää niin toivottoman hidasta kuin aiempina päivinä.

Reitti nousee pariin otteeseen 2500 metrin korkeuteen. Päiväkohtainen nousu vaihteli 750 metristä noin 1300 metriin. Laskua tuli tietysti saman verran ja sekin osoittautui raskaaksi kuluksi. Vaikka oma kuntoni ei aivan sallinut miellyttävää kulkua läpi koko reitin, korvasivat maisemat vaivan helposti. Ja tietysti se tunne, kun iltaisin pääsi telttaan makoilemaan tyytyväisenä kuljetusta matkasta ja noustuista metreistä. Palaan reissuun varmasti vielä moneen kertaan. Mukana oli painosyistä vain kännykkä, mutta senkin kameralla sai onneksi tallennettua jonkin murusen ympäröivästä kauneudesta.7 kommenttia:

 1. Kuinka hauskaa, että joku muukin yhdistää blogissaan kirjoja ja matkailua! Luulin olevani suunnilleen ainoa sitä enempi tekevä....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minusta niissä on jotakin kovin samaa. Muualla käväisyä, ehkä uppoutumistakin, ja jonkin tuomista tuliaisiksi takaisin kotiin.

   Poista
 2. Ihan mahtavat maisemat! Ollut varmasti hieno reissu, kunpa joskus itsekin pääsisi=)

  VastaaPoista
 3. Kiva postaus upeilla maisemakuvilla, helppo uskoa, että reissu oli hulppea kokemus, josta riittää pitkäksi aikaa ammennettavaa ja muisteltavaa:) Jep: kirjat ja matkat ne yhteen soppii: molemmat avartavat, luovat mielikuvia, opettavat uutta, ovat elämäntapa ja ilman niitä elämä olisi paljon kapea-alaisempaa... Kokemuksia - ei romppeita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri näin! Toki reissusta tuotu suklaavuorikin lämmittää, mutta ehkä sekin lukeutuu kokemuksiin... ;)

   Poista
 4. Jukra:kokonainen suklaavuori!! Sain kesätuomisina Sveitsin suklaata,joka on sitä parasta, mutta se suli hetkessä suussa!? Ehdottomasti lukeutuu kokemuksiin:)

  VastaaPoista