maanantai 29. elokuuta 2016

Ensimmäinen vuosi


Olispa kakkua.

Blogi täyttää tänään jo kokonaisen vuoden. Päätin vuosi sitten aloittaa bloggauksen ja naputtelin ensimmäisen kirjapostauksen. Seuraaviin kirjoituksiin tallensin kuluneen kesän retkiä, minkä jälkeen tekstit ovat taas käsitelleet kirjoja. Lopulta blogia on siis nimestä huolimatta kirjoiteltu pääosin nojatuolissa. En tarkkaan tiennyt mitä blogilta odotin. Taustalla oli ainakin toive siitä, että lukisin sen myötä enemmän sekä pyrkimys kirjoittaa enemmän. 

Vuoteen on mahtunut noin 50 luettua kirjaa, joista muutama ei ole päätynyt blogiin, koska niistä ei vain ole ollut mitään sanottavaa. Tämä on minulle hurjasti tavanomaista suurempi määrä, vaikka olen ennenkin kuvitellut lukevani paljon. Erityisen tyytyväinen olen siihen, kuinka paljon runoja ja kotimaista kirjallisuutta olen lukenut. Kerran kuukaudessa toteutettava runomaanantai jäi kuitenkin aika nopeasti sivuun, sillä halusin pohtia ja ihan vaan fiilistellä runoja pidempään ennen kirjoittamista. Niitä on kuitenkin vielä tulossa! Toinen teema oli Wales, joka kuitenkin on jäänyt kahteen teokseen (joista toisesta vielä on unohtunut tuo tunniste). Tarkoitukseni on siis lukea walesilaiskirjoittajien teoksia. Tämä teema jatkuu, joskin varmaan yhtä hitaasti kuin tähänkin asti. Ehkä löydän vielä sellaisiakin kirjoja, jotka on alun perin kirjoitettu kymriksi. Innostus kumpuaa vaihto-opiskeluajasta Walesissa.

Kirjabloggaajien yhteisö on osoittautunut erityisen mukavaksi. Olen osallistunut kahteen maratoniin ja kahteen haasteeseen. Erityisen ilahduttavaa on tietysti kommentointi ja mukavia haasteitakin on blogiin jätetty. Itse olen vieraillut muiden kommenttibokseissa turhan harvakseltaan, vaikka välillä blogien lukemiseen uppoaakin tunneiksi. Kiinnostavien kirjablogien määrä on aika huimaava ja ilahduttavan erilaisia lukuvinkkejä ja näkemyksiä niistä löytääkin. Päädyin kuitenkin jostakin käsittämättömästä syystä viime syksynä myös siihen, että samaan aikaan voi helposti aloittaa neljä täysin uutta harrastusta ja aikaa ei ole sen seurauksena tuntunut kunnolla riittävän niistä yhteenkään. Toisaalta blogi on ollut hyvä syy varata aikaa myös lukemiselle ja kirjoittamiselle.


Tiivistäen blogivuosi on pistänyt lukemaan enemmän, lukemaan monipuolisemmin, hurahtamaan muiden blogeihin ja kirjoittamaan retkikertomuksia, mitä sitäkään en aiemmin ole tullut tehneeksi. Bloggaaminen jatkuu siis, ehdottomasti.

On se syksykin kiva, on se syksykin kiva, on se
syksykin kiva, on se syksykin kiva, on se...

9 kommenttia:

 1. Onnea! Toivottavasti blogitaival rinkan ja kirjojen kera jatkuu vielä pitkään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Varmasti jatkuu, on tämä sen verran hauskaa puuhaa.

   Poista
 2. Onnittelut 1-vuotiaalle. :) Sinulla on mukava ja persoonallinen blogi, joten toivottavasti intoa riittää kirjoitteluun ja lukemiseen myös jatkossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti, eiköhän blogi päivity jatkossakin! :)

   Poista
 3. Nellu kauniin ja makoisan kattauksen olit laatinut ensivuodestasi! Johtakoot polkusi niin kirjalliset kuin vaelluskenkäisetkin monille mielenkiintoisille ja innostusta antaville selkosille jatkossakin:))

  VastaaPoista
 4. Onnea blogillesi, täällä on mukava vierailla:)

  VastaaPoista
 5. Vuosi jo kulunut, onnittelut siis blogille!

  VastaaPoista