tiistai 30. toukokuuta 2017

Älä mene, toukokuu!


Vino pino puoliksi luettuja runoteoksia odottelee aikaansa.
Toukokuu on mennyt kovin nopeasti ja tänään on sitten koittanut se päivä, kun pitäisi palauttaa kokonainen graduteksti. Ei se vieläkään tarkastukseen mene, mutta alkaa vihdoin olla valmiihko, toivottavasti ymmärrettävä teksti. Useamman vuoden opiskelutauko ei ollut mitenkään hyvä idea ja paluu graduahdistukseen on ottanut koville. Ehkäpä tästä johtuen olen päätynyt viettämään tavallista enemmän aikaa blogin parissa... Tämä seikka selittänee puolestaan sitä, että vaikka teksti on tänään palautettava, ei se suinkaan ole vielä valmis. Tässä siis lyhyen hengähdystauon kokoinen postaus toukokuun bloggailusta ja samalla pieni katsaus kesäkuuhun.

Toukokuussa kirjoitin pitkästä aikaa tunnisteella "rinkka", kun vihjaisin mahdollisuudesta opetella suunnitusta sovelluksen avulla. Luin myös kaksi runokokoelmaa. Susinukke Kosolan teos oli kiinnostava ja Dylan Thomas Dayn kunniaksi luettu kokoelma tutustutti Walesin tunnetuimman runoilijan tuotantoon. Toukokuulle osui myös HelsinkiLit. Siellä kuunnelluista kirjailijoista lukuun pääsi Laurent Binet. Lukuisat muutkin keskustelut innostivat lisäilemään kirjoja lukupinoon. Ainakin Garth Greenwellin ja Henry Marshin teokset olisi mukava lukea pikaisesti. Litin lisäksi kävin katsomassa ooppera/baletti/nykytanssi-Kullervon ja samassa tekstissä kirjoitin myös mainiosta maaliskuisesta The Dark Side of the Mime -esityksestä. Kun toukokuu vielä alkoi novellihaasteen viimeisillä lukemisilla, voi vain todeta, että olipas virkistävä kuukausi!

Ennen kuin palaan kirjoittamaan tuhatta ja sataa sanaa, haluaisin vielä mainita, että olen huomisesta alkaen viikon verran (mahdollisesti) ansaitulla lomalla kirjallisuusfestareilla. Kyllä! Teltassa yöpyen! Festarit ovat Walesissa ja kyläpahanen, jossa ne pidetään, sijaitsee erään kansallispuiston kyljessä. Luvassa siis viikon verran kirjoja ja kävelyä (ja mahdollisesti selkäsärkyä, kts kohta "teltta"). Pääsen kuuntelemaan ainakin Ian Rankiniä ja Patrick Nessiä, ja katsomaan stand uppia. Ohjelma vaikuttaa todella lupaavalta. Hyvää toukokuun loppua itse kullekin. Kauhean nopeasti se tikittelee menemään.

Kukkula Snowdoniassa.

7 kommenttia:

 1. Puhtia gradun työstöön; Wales, teltta, Rankin & Ness kuulostaa mainiolta kombinaatiolta ja taittotavalta kesäkuuhun, joten hauskaa ja juonikasta reissua Sinulle:)

  VastaaPoista
 2. Tsemppiä gradun kanssa ja ihanaa reissua♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, vielä viimeiset naputtelut ja sitten matkaan :)

   Poista
 3. Mukavia festareita! Kuulostaa hauskalta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauskaa olikin! :) Raporttia seuraa, kunhan tästä taas pääsee arkirytmiin.

   Poista
 4. En ehtinyt toivottelemaan hyvää reissua, kun itse vasta palasin. Mutta toivottavasti oli kirjaisa ja antoisa reissu - jään odottelemaan reissurapsaa!

  Tsemppiä ja jaksuja vielä gradun kanssa!

  VastaaPoista