lauantai 9. heinäkuuta 2016

Kesän lukumaraton

Starttaan kesän lukumaratonin tänään kello 15 flowparkintärisevin käsin. Pakenin parvekeremonttia talo- ja koiravahdiksi ja urheilusuorituksen näyttämöksi vaihtui huputetun talon sijaan (toistaiseksi) aurinkoinen piha. Kävelymatkan päässä oleva uimaranta voi kyllä houkuttaa jossakin vaiheessa kirjapinon luota... Päivittelen tänne lukutunnelmia ja sivumäärän kasvua pitkin tätä ja huomista päivää. Kansojen juurilla -haasteen päättymispäivän lähestyminen näkyy maratonpinossa kahden teoksen verran.

Maratonin raportointipostaus löytyy Ja kaikkea muuta -blogista ja mukaan voi ilmoittautua vielä täältä.19:08 Maratonia takana jo tuntikaupalla ja luettuna vain 100 sivua. Väliin on toki mahtunut koiran lenkittämistä ja ruoanlaittoa. Englanti taitaa kuitenkin sujua melkoisesti hitaammnin kuin suomi. Aloitin Evie Wyldilla eikä tätä kirjaa malttaisi käsistään vielä laskea. Ehkä luen sen vain suosiolla loppuun.

7:17 Eilinen maratoonaus loppui jotakuinkin kirjan putoamiseen nenälle, oli siis aika mennä nukkumaan. Luin aamupuhteeksi viimeiset sivut kirjasta All the birds singing ja lukusaldo on nyt 229 sivua eli yhden kirjan verran. Seuraavaksi suomea, ehkäpä sen lukeminen on hieman nopeampaa.

11:35 Abercrombien fantasia onkin nopealukuista. Noin 250 sivua sitä on nyt luettu. Nyt hetkeksi alkuperäiskansojen pariin. Vielä muutama tunti jäljellä!

15:00 Siinä se oli, lukumaraton. Abercrombien jälkeen luin vielä yhden lyhyen esseen Antti Arnkililta ja pätkän Matti Aikiota sekä Alexis Wrightia. Jälkimmäinen osoittautui ensimmäisillä sivuillaan vaikeaksi ja sain vasta ensimmäisistä tarinan säikeistä kiinni, kun maratonaika jo loppui. Siispä loppupäiväkin saattaa kulua lukien...

Kaikkiaan luin 617 sivua. Olen tähän määrään aivan tyytyväinen. Erityisesti ilahdutti kuitenkin se, että Evie Wyldin kirja oli juuri niin hyvä, kuin millaiseksi sitä monessa blogissa on kehuttu!

Hyvää maratoonausta kaikille vielä lukeville ja kiitos vielä emännälle.  

4 kommenttia:

 1. Kiitos, äkkiä se hurahti ohitse! Nyt ehtii sitten katselemaan muiden maratoonauksen etenemistä :)

  VastaaPoista
 2. Hauskaa että osallistujia oli niin paljon! Mutta huonopuoli, ettei kaikissa jaksa käydä kyläilemässä..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanos muuta... Valtavasti oli kyllä osallistujia tällä kertaa!

   Poista