maanantai 16. heinäkuuta 2018

Hay ja kirjakauppojen lumo


Suuntasin tämän kesän lomamatkani jälleen Walesin Hay-On-Wyehin ja siellä pidettäville kirjallisuusfestivaaleille. Kiireistä Hayn festivaalikävijää odottaa kuitenkin valtaisa ongelma. Varsinaisella tapahtumapaikalla on kyllä suuri kirjakauppa, jonka valikoimasta löytyvät kaikki festivaalilla esiintyvät kirjailijat. Lisäksi siellä on Oxfamin viimeisiin festivaalipäiviin saakka täydentyvä käytettyjen kirjojen kauppa. Toisaalta Hayn kauniissa keskustassa odottaisivat monet pienet ja suloiset kirjakaupat. Niiden hyllyjä voisi helposti tutkia tuntikausia ja niiden tarjonnalla täyttäisi helposti rinkan ja neljännenkin. Eräs matkalla tapaamani pariskunta kertoikin, että heidän festivaalinsa on vuosien saatossa painottunut yhä enemmän itse kylään. 


Hayn vasta-alkajana vietin kuitenkin itse jälleen suurimman osan ajasta festivaalialueen teltoissa. Niiden viehätysvoima ei vaan vedä vertoja kauniille kylälle ja sen vuoksi juoksin muutaman kirjakaupan ihastellen läpi matkalla leirintäalueelta festivaaleille. Yllä olevat kuvat ovat Addyman Books-nimisestä kirjakaupasta. Sokkeloisesta kaupasta löytyy niin jo luettuja kuin uusiakin teoksia. Sen erikoisuutena ovat teemoitetut huoneet. Niitä löytyy ainakin walesilaiselle tarustolle ja tutkimusmatkailulle. Kaupassa on myös tunnelmallinen huone kirjaan – ja nojatuoliin – uppoamista varten. Ehdin käväistä myös loputtomien kirjahyllyjen The Limitedissä sekä pelkästään runoihin keskittyvässä The Poetry Bookshopissa. Sieltä löytämäni teoksen myyjä kääri ruskeaan paperiin. En ole vieläkään raaskinut avata pakettia. Edelleen on käymättä esimerkiksi mainiosti nimetty Murder and Mayhem. Se keskittyy tietysti dekkareihin. Onpahan ensi vuodelle odotettavaa. Ehkä sillä kertaa keskitän omankin vierailuni pikemmin kylään kuin festivaalitelttoihin.

9 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Ja niin monta muutakin ihanaa kauppaa ja pikkukujaa olisi vielä ollut tutkittavaksi! :)

   Poista
 2. Mukava postaus! Olivat minulle ihan tuntemattomia molemmat: paikkakunta ja sen kirjallisuusfestivaalit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Vaikka kyseessä on varmaan Britannian tunnetuin kirjallisuustapahtuma, törmäsin minäkin siihen ihan sattumalta netissä surffaillessa.

   Poista
 3. Niin tunnelmallisen näköistä sekä kylässä että kaupassa! Ja varmasti täyttyisi sekä rinkka että toinenkin kirjaostoksilla=)

  VastaaPoista
 4. Oi, pidän tästä suuresti. Hienosti kirjoitettu.:)

  VastaaPoista
 5. Voi hitsi, tuolla olisi kiva joskus päästä käymään! Voisi samalla heittää patikat Brecon Beaconissa pitkästä aikaa. :D

  VastaaPoista
 6. Kiva postaus ja todella kauniit kuvat! :)

  VastaaPoista